۱۲ آبان ۱۳۸۷، ۱۶:۱۹

پاشایی فام:

تدابیر لازم برای مقابله با تهدیدات بحران مالی جهان اتخاذ شد

تدابیر لازم برای مقابله با تهدیدات بحران مالی جهان اتخاذ شد

معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به تاکید رئیس جمهوری برای فراهم شدن ساز و کارهای مناسب برای مقابله با بحران مالی آمریکا، گفت: از آنجایی که این بحران در ماههای گذشته پیش بینی می شد، سیاستهای مورد نظر در این خصوص اتخاذ شده است.

 به گزارش خبرنگار مهر، رامین پاشایی فام امروز در همایش بحران مالی جهانی؛ چالشها و فرصتها" در تهران در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به اینکه ایران در بخش واقعی اقتصاد فعالیت دارد می تواند با ارتباط با کشورهای حاشیه خلیج فارس و سایر کشورها میزان سرمایه گذاری را در کشور افزایش دهد.

وی تصریح کرد: باید ساز و کارهای مناسب را برای جذب سرمایه های سرگردان پیش بینی کرد به نحوی که این سرمایه ها به بخش تولید هدایت شود .

پاشایی فام با اشاره به آثار منفی و مثبت بحران مالی در دنیا، اظهار داشت: با وجودی که این بحران آثار منفی را در پی دارد ، اما آثار مثبت آن برای کشور بیشتر از آثار منفی آن است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی اظهار داشت: بحران دارای جنبه های مختلف است که یک بخش در بخش بورس و بازار سهام و بخش دیگر در بخش واقعی اقتصاد است.

وی بیان کرد: با وجودی که این بحران در اولین مرحله اثرات زیادی را بر بورس و بازار سهام جهان گذاشته اما اقتصاد کشور به دلیل حضور نداشتن در بازارهای بین المللی سهام از این خطر تا حدود زیادی مصون مانده است.

پاشایی فام با بیان اینکه دامنه بحران مالی جهان بسیار گسترده است، افزود: از آنجا که ایران در بخش واقعی اقتصاد فعال است بحران کمتر به ایران وارد شده است .

معاون اقتصادی بانک مرکزی آثار منفی بحران در بخش واقعی اقتصاد را به دو بخش قیمت نفت و واردات و صادرات تقسیم بندی کرد و گفت: برای جلوگیری از آثار منفی این بحران باید بخش پولی کشور را متناسب با بخش واقعی تنظیم کرد.

وی خاطر نشان کرد: اولین اثر این بحران در بخش بانکداری بوده که برای جبران این آثار تمهیداتی اندیشیده شده است.

پاشایی فام بیان کرد: با توجه به اینکه نسبت بازار سهام به تولید ناخالص داخلی در ایران بسیار کم است اثرات بحران نیز در رابطه با بازار سرمایه کم خواهد بود .

معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: این امر در حالی است که به دلیل رابطه زیاد سهام در بازار سرمایه با تولید ناخالص داخلی در سایر کشورها اثرات بسیار زیاد خواهد بود.

پاشایی فام با اشاره به تاکید رئیس جمهوری در خصوص فراهم شدن ساز و کارهای مناسب برای مقابله از بحران مالی آمریکا، گفت: از آنجایی که این بحران در ماههای گذشته پیش بینی می شد، سیاستهای مورد نظر اتخاذ شده است.

وی در خصوص تاثیر افزایش نرخ دلار بر اقتصاد کشور گفت: ما از مدیریت شناور در سیستم بانکی بهره گیری می کنیم.

معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: این امر سبب شده تا نرخها بر اساس میزان عرضه و تقاضا تعیین شود و بانک مرکزی نیز بر این امر نظارت دارد.

پاشایی فام گفت: اگر بانک مرکزی نظارت درستی در این خصوص انجام نمی داد کنترل سیستم ارزی نیز امکان پذیر نبود.

وی افزود: براساس ملاحظات صورت گرفته نرخ ارز بر اساس تولید، واردات و صادرات مدیریت می شود. 

معاون اقتصادی بانک مرکزی ذخیره ارزی کشور را در حال حاضر مطلوب ارزیابی کرد و افزود: کاهش قیمت نفت تاثیر نامناسبی بر ذخیره های آینده کشور خواهد داشت.

کد خبر 776046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha